Bättre än så här kan det inte bli!

by Eva Springe, 26 maj, 2011

Jag vet inte hur många gånger jag tänkt den tanken. Och idag igen: bättre än så här kan det inte bli!

I 70-talets begynnelse, efter att ha blivit varnad för att gå på folkhögskolan av en tydligt oinformerad arbetsförmedlare, insåg jag att jag måste prova att studera på Bäckedal. Där kom jag som en ömsom trotsig, ömsom kunskapshungrig, ung kvinna. På ett par veckor var jag helt såld. Tänk att livet kunde erbjuda något som detta! Jag hade hittat min stora kärlek i livet (förlåt Jonny) : FOLKHÖGSKOLAN! Inget har sen hänt som förminskat den känslan.

Varje dag, ja, varje dag blir jag obeskrivligt lycklig över att ha förmånen att få jobba på en folkhögskola. Det blev ju så! Jag pluggade vidare, blev lärare och fick möjlighet att komma tillbaks.

Här träffar jag varje dag människor som håller min tro om en möjlig framtid levande; de som studerar just nu, elever som gått vidare till annat uppdrag, arbetskamrater i kök, expedition och lärarrum.

Eva Springe