Påbyggnad – forntida jaktredskap

by Susanne Swedjemark, 29 september, 2011

 Att gå påbyggnadskursen en termin innebar för mig att jag kunde fördjupa mig i något som jag tycker är intressant. Jag är mycket intresserad av jakt och forntiden – särskilt perioden mellan äldre stenålder och yngre bronsålder. Jag ägnade mig mest åt att göra olika sorters jaktredskap, framför allt av flinta, men också i trä och horn.

Det var positivt att få jobba under eget ansvar, även om det förstås kändes svårt ibland, det kan ju bli lite ensamt. Att jobba självständigt har ju två sidor. Jag tycker att det fungerade bra med handledning någon timme per vecka. Att söka efter information kring mina intressen var en viktig bit, jag hittade mycket på internet. 
Lennart Nilsson, ht 2010

Här kan du se några av redskapen som Lennart tillverkade