Livet på Bäckedal

by Susanne Swedjemark, 5 december, 2011

 Jag heter Carl Anders Rådström och går just nu min sista termin här på Bäckedals folkhögskola. Jag började här vårterminen 2010 så sammanlagt har jag varit här i två år.

Min tid här har varit mycket bra måste jag säga. Jag har träffat många olika människor som varit i olika kapitel i sina liv. Det har alltid funnits en gemenskap mellan alla elever. Ibland blir det heta diskussioner men alltid med ett "glatt humör" och utan onda avsikter.

För att man inte ska stirra sig blind på pluggandet har många av oss sysslat med andra aktiviteter på fritiden, 
t ex har vi haft innebandy varje torsdag (både nyttigt och roligt). Här finns massor av annat man kan göra också, t ex garva sitt eget fårskinn.

Lärarna här på Allmän linje är enormt duktiga och trevliga. På rasterna kan man ha en intressant diskussion med dem, förresten kan man prata med alla lärare på skolan om allt mellan himmel och jord. Alla som jobbar i kök & städ är underbara och det serveras enormt GOD mat! På expeditionen kan de hjälpa till att lösa alla möjliga problem och rektorn Abbas är hur bra som helst och väldigt lätt att prata med.

Mina terminer här har gjort mitt liv rikare på alla plan. Bäst av allt är alla trevliga människor jag mött som kommit från hela detta avlånga land Sverige.