Intervju med Tanja Hallviden som studerat på Bäckedal

by Susanne Swedjemark, 10 juni, 2011

Jag blev rekommenderad att läsa på folkhögskola av några kompisar. Jag behövde läsa upp några behörigheter för att studera vidare. Eftersom min pojkvän fick jobb i Sveg så sökte jag på internet och hittade just Bäckedal!
Det var jätteroligt att läsa på allmän linje på Bäckedals folkhögskola! Tidigare visste jag inte vad jag ville bli och då var det ju svårt att vara motiverad att gå i skolan. Att studera på Bäckedal har varit mycket roligare än tidigare studier jag gjort. Vi har haft en stark gemenskap i klassen och alla har varit motiverade att läsa. Det är inte samma press att läsa här som jag känt tidigare och vi har inte haft prov.
Att gå på Bäckedal innebar att gå till skolan med ett leende på läpparna varje dag!
Det är skönt att Bäckedal är en lagom stor skola. Det är lätt att lära känna alla och det är en familjär sammanhållning.
Lärarna på skolan ser en för den man är. De peppar alla studerande och det är bra för självförtroendet! Lärarna är bra för att man kan få individuell hjälp.
Att studera på Bäckedal är det bästa jag har gjort! Det jag har tagit med mig är kamratskap, lärande och självförtroende. Jag har fått nya vänner, förhoppningsvis för livet, som jag aldrig hade träffat annars!