Fram- och tillbakablickar

by Susanne Swedjemark, 21 juni, 2012

Imorgon är det midsommarafton – något som vi nog alla längtar efter. Låt oss hoppas att vi ska få ett riktigt somrigt väder att njuta av…

Bilden här ovan är från kursen i Förgyllning som vi hade förra veckan. En gammal och svår konst som Lasse Lomander invigde kursdeltagarna i. Samtidigt pågick kursen i Vikingatida silversmide, en populär kurs som återkommit flera år.

Som en sorts förgyllning av hela skolan håller vi nu på att få en ny entré till huvudbyggnaden och ett av internathusen. Syftet är att öka tillgängligheten för t.ex. rullstolsburna. En verklig förgyllning blir det ju också med den fina verandan utanför matsalen 🙂 Inte nog med det, till hösten kommer smideskursen att husera i större lokaler, bra tycker vi för då kan vi erbjuda 12 platser!

Sedan den 1 januari i år är vår huvudman Regionförbundet Jämtlands län och det är roligt att få vara med i processen och arbetet med att förvekliga visionen – att detta ska vara en region att längta till och växa i. Redan nästa vecka är det dags för nästa omgång kortkurser: Glasfusing för nybörjare, Nybörjarkurs i smide, Hattkurs, Örter, salvor och annat ur naturen. Senare under sommaren fortsätter det med kursen Från myrmalm till stål i smedjan, Musikveckan, Tova tunt…. m.fl.
Till hösten börjar förstås de långa kurserna igen. Om du inte redan sett det så gjordes det en digital utställning i våras där kursdeltagarna valt bilder från hela läsåret, du kan titta på den HÄR.

Så redan nu är det nog ganska många som längtar till vår del av regionen, och vi hoppas och tror att de kommer att växa som människor under sin vistelse hos oss. Välkomna hit allesammans!